NFL Christmas Edition

by

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά

Προτελευταία στροφή στην κανονική σεζόν τουNFL . Μια σεζόν με εκπλήξεις ευχάριστες και δυσάρεστες, η οποία είναι αρκετά αμφίρροπη αναφορικά με τις θέσεις που θα οδηγήσουν είτε στα wildcard είτε απευθείας στα playoff του NFL . Πέντε είναι τα παιχνίδια που θα μας απασχολήσουν αυτήν την εβδομάδα, καθώς μας δίνουν σημεία σε δελεαστικές αποδόσεις (bet 365).

Το πρώτο παιχνίδι είναι από το πρόγραμμα του Σαββάτου (πρωί Κυριακής για εμάς) Packers εναντίον Vikings. Οι Packers με την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής έμειναν εκτός playoff για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Ως εκ τούτου η ομάδα αποφάσισε να μείνει εκτός για τα τελευταία δύο παιχνίδια ο Qb και καλύτερος παίκτης της ομάδας Aaron Rogers, ο οποίος είχε χάσει μεγάλο κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμού. Γενικά το μυαλό των Packers θα είναι στο να μην τραυματιστεί κάποιος παίκτης και να κλείσει γρήγορα και ανώδυνα η πολύ κακή φετινή σεζόν. Αντίθετα οι Minnesota Vikings με ρεκόρ 11-3 κάνουν μια σεζόν πέρα από κάθε προσδοκία και αποτελούν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους σίγουρα στα playoff, αλλά θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρώτη θέση στην NFC και να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Πιστεύω πως οι Vikings θα επικρατήσουν άνετα των Green Bay Packers και θα πάρω το υπέρ τους χάντικαπ στο -9.

Vikings – Packers Vikings -9 σε απόδοση 1,95

Το δεύτερο παιχνίδι γίνεται το βράδυ της Κυριακής και είναι ανάμεσα στο Dallas και στο Seattle. Και οι δύο ομάδες είναι με ρεκόρ 8-6 και κυνηγούν την είσοδο στα wildcard της NFC. Το Dallas θα έχει ξανά μετά από τιμωρία αρκετών αγωνιστικών τον καλύτερο rusher της λίγκας τον Ezekiel Elliott. Προέρχεται από από ένα σερί τριών νικών που το έβαλε δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης και φαίνεται ότι η τύχη είναι με το μέρος του κρίνοντας από το τελευταίο παιχνίδι εναντίον του Oakland. Οι Seahawks από την άλλη, στις αρχές του μήνα βρισκόντουσαν στο 8-4 αλλά έκαναν δύο συνεχόμενες ήττες. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι έχασαν με κάτω τα χέρια από τους εκπληκτικούς φέτος Rams. Θεωρώ ότι το Dallas θα μπορέσει να πάρει το παιχνίδι, καλύπτοντας το χάντικαπ των 4,5 πόντων. Έχω μια αίσθηση ότι αν καταφέρουν να μπουν στα wildcard ίσως και να αποτελέσουν την έκπληξη των playoff δεδομένης και της επιστροφής του Elliott.

Seahawks@Cowboys Cowboys -4,5 σε απόδοση 1,90

Το τρίτο παιχνίδι νωρίτερα την Κυριακή είναι αυτό ανάμεσα στους Panthers και τους Tampa Bay Buccaneers. Οι Buccaneers αδιάφοροι με ρεκόρ 4-10 ενώ οι αντίπαλοι τους με ρεκόρ 10-4 είναι στις ομάδες που με τα τωρινά δεδομένα θα περνούσε στα wildcard, οπότε το παιχνίδι είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για αυτούς. Η Carolina στα 4 τελευταία παιχνίδια της έκανε 3 νίκες με μεγαλύτερη διαφορά τους 8 πόντους. Αντίστοιχα οι 3 τελευταίες ήττες των Buccaneers ήταν με διαφορά έως 6 πόντους. Αυτό με κάνει να μην είμαι θετικός να ρισκάρω το χάντικαπ των 10 πόντων στο οποίο δίνεται το παιχνίδι ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά. Αυτό που με ενδιαφέρει εδώ είναι η παραγωγικότητα των Panthers. Στις 4 τελευταίες νίκες τους πέτυχαν 45 – 35 – 31 – 31 πόντους αντίστοιχα. Οι Buccaneers από την άλλη όποτε φιλοξενήθηκαν από καλύτερη ομάδα δέχθηκαν κατά μέσο όρο περισσότερους από 30 πόντους. 34 από τους Vikings, 38 από τους Cardinals, 30 από τους Bills,30 από τους Saints, 36 από τους Falkons. Εικάζω ότι παρόμοιο θα είναι το σύνολο πόντων εδώ για τους Panthers και θα πάρω το όβερ 29,5 ομάδας.

Buccaneers – Panthers Panthers over 29,5 πόντοι σε απόδοση 1,83

Τέλος στο παιχνίδι των Colts με τους Ravens θα μας απασχολήσει ο Alex Collins. Ο Collins rusher των Baltimore Ravens στην δεύτερη του σεζόν στο Nfl εμφανίζεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχει 5 touchdowns στη σεζόν, όλα στα τελευταία 5 παιχνίδια. Οι Colts θα αποτελέσουν εύκολη λεία για τους Ravens και λογικά θα γίνει πολύ rushing παιχνίδι. Το να κάνει οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι ένα touchdown ο Collins έχει απόδοση 2.

Colts – Ravens Alex Collins anytime touchdown scorer σε απόδοση 2,00

Όλα τα παραπάνω παίζονται μονά ή σε κάποιο σύστημα 3/4. Λόγω ημερών θα ήθελα να προτείνω συμπληρωματικά και ένα παρολί χαμηλού ρίσκου στα όρια του διπλασιασμού. Η ανάλυση έχει γίνει παραπάνω για τα παιχνίδια. Θα πάρουμε όμως εδώ την απλή νίκη.

Vikings – Packers         Νίκη Vikings σε απόδοση 1,23

Buccaneers – Panthers Νίκη Panthers σε απόδοση 1,22

Seahawks – Cowboys  Νίκη Cowboys σε απόδοση 1,43

Συνολική απόδοση τριάδας 2,16.

 

Καλές γιορτές και καλή τύχη σε ότι επιλέξετε.

 

 

 

Share this…Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInDigg thisShare on StumbleUponShare on TumblrShare on Reddit